Selecteer pagina

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

“Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid” was de leus toen ik eindexamen gymnasium moest gaan doen. Als vervolgopleiding was de circusschool niet echt een optie maar misschien hadden wat lessen jongleren geen kwaad gekund.

Omdat mijn echtgenoot in het buitenland werkt ben ik het merendeel van de tijd een alleengaande moeder van een zoon en twee dochters (4, 3 en bijna 2). Ik werk, als huisarts, twee dagen in een praktijk en doe 1 tot 2 diensten per week. Ik heb een fantastische oppasmoeder gevonden die dan de honeurs waarneemt. Het spreekuur is altijd volgepland. Goed time-management is dan ook van groot belang. Het contact met collega’s geeft de ruimte over meer te praten dan fruithapjes en verantwoord gevulde broodtrommels. Toch vult mijn moederhart zich, aan het eind van de dag, met een intens verlangen naar mijn drie musketeers.

De band van de fietskar is lek. Nou is het plakken van zo’n band bepaald niet ingewikkelder dan het hechten of plakken van een wond. Het enige probleem dat een moeder chronisch heeft is tijdgebrek. Onze zoon is naar school en de twee meisjes zijn thuis. Omdat het belangrijk is dat ze op eigen benen leren staan, maken we er een leermoment van. Samen halen we het wiel van de kar, pakken we een emmertje en beginnen aan het fascinerende bandenplakken. Als je 3 en bijna 2 bent is kliederen met water en lijm een formule voor succes. En zo draag ik deze ochtend weer een steentje bij aan de toekomst van mijn meiden.

Het is zondagochtend. Met hoge snelheid en blauw licht rijden we door een woonwijk op weg naar een vrouw van 60 met pijn op de borst, er is geen verkeer op de weg dus het kan. De adrenaline stroomt. Mijn nachtdienst zit er bijna op. Dit houdt mij scherp, geeft mij een sterk gevoel iets te betekenen. Hier voel ik me de professional waar ik in mijn tienerjaren op werd voorbereid.

Eindelijk zondagmiddag. Ik zit heerlijk in het zonnetje te genieten van een glaasje sap, terwijl de kinderen overal op en af klimmen en zich in de tuin uitstekend lijken te vermaken.Rust komt over mij heen ook omdat ik weet dat, mochten zij zich onverhoopt een gat in het hoofd vallen, ik wat lijm en een hechtset in ons medicijnkastje heb staan.Want een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!

Over de auteur

Share This