Selecteer pagina

Moeilijke opgave

Moeilijke opgave

Als je na lang wikken en wegen heb besloten om een einde te maken aan je huwelijk, is een nog moeilijkere hobbel dit te vertellen aan je kroost. Het nieuws dat papa en mama uit elkaar gaan, komt bij niemand prettig aan.

Door een aantal richtlijnen in acht te nemen kun je als scheidende ouders je kroost meer pijn en verdriet op lange termijn besparen. Een veel gemaakte fout, die jij zeker niet moet herhalen is afgeven op je ex als de vader van je kind. Dit kan heel erg naar overkomen op je kind(eren) en meer rebellie veroorzaken.

Moeilijke opgave
Als ouder wil je, je kind geen verdriet doen. Daarom is het vertellen over de huwelijksbreuk een moeilijke opgave. Je zit niet alleen met je eigen emoties en verwerkingsproces, maar moet vaak ook de pijn, woede, spanning en machteloosheid van je kind aanzien. Maar door het nieuws op de juiste manier te vertellen, kun je veel kwaad voorkomen. Een huwelijksbreuk komt niet zomaar uit de hemel vallen. Vaak voelt je kroost de spanningen die al geruime tijd onder de oppervlakte smeulen, al enige tijd. Daarom is het beter om de mededeling, wanneer het besluit is gevallen, niet verder uit te stellen. Het beste is wanneer je als papa en mama je kind samen kunt vertellen over de veranderde situatie. Kies een goed moment uit, het liefst voor het begin van het weekeinde zodat je de reacties kunt peilen en wacht niet totdat de echtelijke breuk aan de groene tafel achter de rug is.

Over de auteur

Share This