Selecteer pagina

Kleinkinderenfeuilleton deel 11

Kleinkinderenfeuilleton deel 11

Volgens mij zit het zo. Je hebt een zoon (of zonen) en die worden verliefd. Als het goed is, weet jij nog van niets. Die verliefdheid speelt zich af  buiten je gezichtsveld. Na verloop van tijd (of zoveel eerder) vertelt hij hoe ze heet, hoe mooi ze is en wat ze doet… Je probeert er achter te komen of ze dik dan wel dun is, wat voor haar ze heeft, waar ze vandaan komt en nog wat van dat soort triviale zaken.

En op een dag neemt hij haar mee voor een eerste bezoek. Je neemt je voor om aardig, hartelijk en warm te zijn. Ze is jong, mooi, aardig en kortom je kunt er wel wat mee. Je slooft je uit en bent gastvrij. Je verdiept je in haar leven. Waar woont ze, wat doet ze, heeft ze broertjes/zusjes, wie zijn haar ouders…

Ongevraagd
En daar zit m de kneep. Ze komt niet uit de familie, ze heeft geen vriendschapsbanden met je, laat staan een liefdesrelatie. Je kent haar niet van social media, je twittert dan wel facebooked niet met haar…

Jij wordt ongevraagd geconfronteerd met een meisje uit een andere omgeving met andere ideeën en andere (familie)waarden. Die op haar beurt geen idee heeft wie jij bent. Wat je gedaan hebt, waarom je geworden bent wie je bent. Waarom je reageert zoals je reageert. Waarom je kookt zoals je kookt, waarom je je kleedt zoals je je kleedt. Maar die dat ook (nog) niet durft te vragen. Ze is eigenlijk een beetje bang voor je.
Want stel dat jij haar niet aardig vindt…

Over de auteur

Share This