Selecteer pagina

Alles over detox

Alles over detox

Zonder dat je het doorhebt, wordt je lichaam de hele dag blootgesteld aan schadelijke stoffen. Je lijf reinigt zich op een natuurlijke manier en voert deze gifstoffen af. Maar in ons dagelijks eten zitten ook schadelijke stoffen. Help je lichaam ontgiften met een detox!

Wat is een smoothiedetox?
Een detox helpt je lichaam met het afbreken en afvoeren van schadelijke stoffen. Er is verschil tussen een korte en een lange detox. Een korte detox reinigt, zuivert en versterkt het lichaam. Een detox van langer dan een paar dagen geeft een diepere reiniging. Door een detox stimuleer je je hele stofwisselingsproces. Zo raak je bijvoorbeeld een paar overtollige kilo’s kwijt en gaat je haar meer glanzen.

Mag iedereen detoxen?
Iedereen die gezonder wil worden of wel wat meer energie kan gebruiken, kan het proberen. Voor de meeste mensen is een detox ongevaarlijk. Raadpleeg een arts wanneer je lijdt aan een chronische aandoening als je een detox wilt doen. Dit geldt ook voor ouderen en zwangere vrouwen.

Hoe vaak mag je een detox doen?
Een detox kan 3-5 dagen achter elkaar duren. Je kunt ook een detox volgen van 1 dag per week gedurende 6-8 weken.

Wat drink je tijdens een detox?
De krachtigste smoothies hebben fruit en citrusfruit als basis. Van deze smoothies wordt gezegd dat ze de ingewanden krachtiger reinigen dan groentesmoothies. Maar als je alleen sap op fruitbasis drinkt, kun je je wat slapjes gaan voelen. Drink naast de smoothies voldoende water en kruidenthee.

Goede voorbereiding
Bereid je goed voor op een detox. Probeer zoveel mogelijk biologische groenten en fruit te kopen. Deze zijn vrij van kunstmest en pesticiden. Bewaar het fruit op een koele en droge plek. Haal alle ingrediënten vooraf in huis. Blijf naast de detox bewegen, zoals yoga of wandelen. En onthoud: de eerste dag is altijd het moeilijkst! Je lichaam moet eraan wennen dat het geen vast voedsel binnenkrijgt. Gaandeweg de detox krijg je meer energie.

Soorten smoothies
Het lichamelijke effect dat een smoothie heeft, verschilt per drankje. Bloedzuiverende smoothies helpen bij veel klachten, zoals een hoog zuurgehalte in het lichaam. Energieboosts geven extra kracht bij langzame stofwisseling en moeheid. Huidaandoeningen zoals acné, veroudering en een fletse uitstraling kunnen verdwijnen door avocado of venkel toe te voegen aan je smoothie. Ook zijn er speciale drankjes voor spijsverteringsproblemen, obstipatie en stress.

Zo maak je een detoxsmoothie

  1. Kies de bladgroente: boerenkool, spinazie, snijbiet.
  2. Voeg detoxfruit en –groentes toe: bijvoorbeeld appel, avocado, banaan, perzik, broccoli, venkel, rode biet, citroen of meloen.
  3. Voeg een booster toe: chiazaadolie, notenspread, verse gember, kaneel, honing.
  4. Voeg vloeistof toe: gefilterd water, kokoswater, notenmelk

Beginnen met een detox?
Heb je behoefte aan meer energie, een fitter lichaam en een egale huid? In Nog meer groene sapjes staan recepten voor 12 detoxkuren. Daarnaast staat het boordevol supergezonde drankjes op basis van groente en fruit. Begin vandaag nog met die detox!

Meer: https://www.altamira.nl/gezondheid/gezond-eten/recente-artikelen/alles-over-detox/#sthash.13kVYtAi.dpuf

Over de auteur

Share This