Selecteer pagina

Freeks favorieten in Naturalis!

Freeks favorieten in Naturalis!

Toer mee langs Freeks favoriete dieren, planten en fossielen in het museum. En kijk op een andere manier naar objecten uit onze vaste collectie.

De bekende bioloog, dr. Freek Vonk is gek op de natuur en op wilde dieren. Ben jij dat ook? In Freeks favorieten toer je langs diverse dieren zoals de koningscobra, de Tasmaanse duivel en het vogelbekdier. Via filmpjes en geluidsfragmenten kom je achter verrassende wetenswaardigheden over deze niet alledaagse dieren! Je leert bijvoorbeeld dat mestkevers poepballen draaien die wel vierhonderd keer zwaarder zijn dan zijzelf. Ook zie je Freek oog in oog met roofdieren als een witte haai en een leeuw. In een van de filmpjes is zelfs te zien dat zijn ontmoeting met een krokodil maar net goed afloopt!

Uiteraard is Freek enthousiast over Naturalis: ‚ÄúNaturalis doet hetzelfde als ik, wetenschap toegankelijk maken voor een groot publiek. Het aanbod is heel afwisselend, prikkelt de fantasie en is nog leerzaam ook. Je kunt miljoenen jaren terug in de tijd, maar ook van alles te weten komen over de planten en dieren van nu.”

Kijk voor meer informatie op naturalis.nl

Over de auteur

Share This