Selecteer pagina

Gezonde trend: de Poke Bowl!

Gezonde trend: de Poke Bowl!

Neem je favoriete sushi roll in gedachten, haal hem uit elkaar en serveer hem in een kom; kleverige rijst gegarneerd met gemarineerde rauwe vis, avocado, lente-ui, sesamzaad en geroosterde zeewier. Nou, dat is een heerlijke combinatie! Poke (POH-key) is een gezonde Hawaiiaanse traditionele maaltijd van gemarineerde, gesneden rauwe vis, vaak gemaakt met tonijn. Vanuit Hawaii is de trend overgewaaid naar Amerika, daar opent de ene na de andere Poke-bar waar je uit diverse soorten vis kunt kiezen, rijst en zoveel toppings om te mixen als bij een burrito bar. Poke is laag in calorieën, rijk aan eiwitten en super makkelijk te maken. Ik ben benieuwd wanneer de eerste Poke-bar in Nederland opent!

Over de auteur

Share This