Selecteer pagina

Gezonde trend; salad-in-a-jar!

Gezonde trend; salad-in-a-jar!

Wil je eens wat anders dan een boterham met kaas op je werk maar wil je niet teveel tijd besteden aan het voorbereiden van je lunch, probeer dan eens ‘salad-in-a-jar’ ofwel een salade die je stapelt in een pot. Hiervoor wordt vaak een mason jar gebruikt, tegenwoordig bijna overal te koop. Ben je inspiratieloos koop dan het boekje Salad in a jar van uitgeverij Becht. Op Pinterest en Instagram kom je ook de lekkerste recepten tegen.

Wanneer je de ‘Salad-in-a-Jar’ op de juiste manier bereidt kun je deze ‘s avonds al klaarmaken, vervolgens in de koelkast zetten en de volgende dag meenemen naar je werk.

Hoe maak je een ‘Salad-in-a-Jar’?
Doe als eerste de dressing in de pot. Daarmee zorg je ervoor dat de overige ingrediënten niet vochtig worden. De tweede laag maak je met harde ingrediënten, zoals stevige granen of rauwkost. Als derde laag voeg je naar wens bijvoorbeeld fruit, kip, olijven, tonijn, tomaat, hardgekookt ei of avocado toe. Je eindigt je ‘Salad-in-a-Jar’ met een laag sla, waarna je de pot afsluit met het deksel. Bewaar de pot in de koelkast. Wanneer je toe bent aan de salade draai je de pot boven een bord om en je ‘Salad-in-a-Jar’ is klaar!

 

Over de auteur

Share This