Selecteer pagina

Lekkere verantwoorde bietenbrownie

Lekkere verantwoorde bietenbrownie

Het is echt waar, in deze lekkere brownie zitten rode bieten verstopt! Geloof me, daar proef je niks van, maar ze maken de brownie wel fantastisch lekker klef, luchtig én gezond! Dit heerlijke recept komt uit het boek 100% puur van Dayenne Bos.

 16 personen

  • 300 g gekookte rode bieten
  • 100 g honing
  • 75 g kokosolie
  • 150 ml kokosroom
  • 6 eieren
  • 3 tl vanille-extract
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • 100 g kokosmeel
  • 1 tl baking soda
  • 75 g cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een springvorm van 22 x 22 cm in. Pureer de gekookte rode bieten samen met honing,kokosolie en kokosroom tot een gladde puree in de blender. Klop de eieren, samen met de vanille en kokosbloesemsuiker los met de handmixer. Schep de bietenpuree door het eimengsel en meng goed. Voeg kokosmeel, baking soda en cacaopoeder toe en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de brownie in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar.

De room maak je als volgt:
Klop 250 milliliter koude kokosroom (uit de koelkast) samen met de rasp van de schil van 1 citroen, 1 theelepel citroensap en 1 eetlepel rauwe honing in 2 minuten stijf met de handmixer. Zet ongeveer 30 minuten in de koelkast en de room zal dan nog dikker worden.

Over de auteur

Share This