Selecteer pagina

Recept zoete aardappel smoothie

Recept zoete aardappel smoothie

Deze smoothie is heerlijk winters door de kruidnagel en kaneel. Maar ook in de zomer kun je hem koud drinken als verkoelend sapje. Hij is ook nog eens heerlijk zoet, door de zoete aardappel, amandelen en dadels. Deze smoothie helpt ook bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel en zorgt hij ervoor dat je geen hongergevoel krijgt. Dit recept uit Nog meer groene sapjes, van Fern Green en is heel geschikt om te drinken na het sporten voor extra energie.

Ingrediënten voor ongeveer 300 ml

  • 75 g amandelen
  • 125 g zoete aardappel
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje gemalen kruidnagel
  • stukje gember ter grootte van je duim, geschild
  • 2 medjooldadels, ontpit
  • 1 tl honing
  • snufje zout

Bereiding
Doe alle ingrediënten met 300 ml (gefilterd) water in de blender en zet deze aan totdat je een gladde substantie hebt. Plaats een plastic zeef op de kan of kom, schenk de smoothie door de zeef en duw met een rubberen spatel of houten lepel de melk uit de pulp. Je kunt deze melk ook opwarmen, schenk hem in een pan en verwarm 3-4 minuten op een laag vuurtje.

Over de auteur

Share This