Selecteer pagina

Zin om iets nieuws te proberen; Barre Fitness?

Zin om iets nieuws te proberen; Barre Fitness?

Barre wat?
Barre Fitness is een mix van ballet, pilates en yoga waarbij de barre het vaste element in de les is. Tijdens de les wordt de houding en elegantie van ballet gevraagd, de precisie van pilates en de kracht en lenigheid van yoga. Er wordt een combinatie van snelle vloeiende bewegingen en krachttraining gebruikt op moderne muziek. Door na de krachtoefeningen te stretchen worden de spiergroepen verlengd wat helpt bij het creëren van een sterk en lenig lichaam.

Er zijn tal van voordelen bij het uitoefenen van barre fitness:

  • het verbeteren van je houding
  • versterken van je spieren, flexibiliteit en ontspanning
  • gewichtsverlies
  • voor ieder niveau
  • je traint je hele lichaam
  • je hebt geen dansachtergrond nodig

Wat heb je nodig?
Qua kleding word er strakker zittende kleding aangeraden (balletpakjes zijn dus niet nodig) en het liefst flexibel schoeisel.
Waar kan ik het doen?
In Nederland kun je het nog niet op heel veel plaatsen doen, vooral de grote steden zoals  Amsterdam, Utrecht en Groningen, maar je ziet het al op steeds meer locaties. Dus google vooral even waar het bij jou in de buurt te doen is.

Over de auteur

Share This