Selecteer pagina

Monique Christiaans over ZenzoYoga

Monique Christiaans over ZenzoYoga

Al herinner ik me het als de dag van gisteren is het nu (alweer) 4 jaar geleden dat ik naar het  ziekenhuis ging in de veronderstelling dat mijn hormonen van slag waren, om eruit te komen in de wetenschap dat ik een tumor had. Of deze kwaadaardig was konden ze me niet gelijk melden. De week erop was een week tussen hoop en vrees, niet wetende dat dit de aankomende maanden zo zal blijven. Ik, moeder van 2 kindjes (toen 2 en 6 jaar) was toen (ook al;-) sportief, liep regelmatig hard, deed mee aan diverse hardloop evenementen, waaronder de dam tot dam en deed  zo’n 1x per week aan yoga. Daarnaast werkte ik al clubmanager bij een sportclub en had een groot sociaal leven. Ik een kwaadaardige tumor dat kon gewoon niet. Toch kreeg ik een week erna de diagnose: baarmoederhalskanker! Een tumor van 5 cm. De daarop volgende week zat ik in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis en volgde een reeks van ziekenhuisopnames, chemobehandelingen en bestralingen. Een zware tijd met als 1 doel…overleven! En na maanden behandelingen, onzekerheid, omringd door heel veel liefde was het me gelukt de tumor te verslaan…! Mijn geluk was groot en de ontlading enorm. Maar toen begon het eigenlijk pas echt…je bent beter maar je voelt je niet zo…

Ik had weinig energie was  snel extreem moe en voelde me niet echt happy, daarnaast moest ik weer leren te vertrouwen op mijn eigen lichaam. Vanuit daar begon mijn zoektocht om me weer beter te voelen…Ik ging vaker meedoen met yoga en ging beter op mijn voeding letten. Toevalliger wijs kwam ik in aanraking met detox en merkte dat dit voor mij zo ontzettend goed werkte dan ik me daar nog meer in ben gaan verdiepen. Ook als je geen chemo hebt gekregen, krijgt je ongevraagd gifstoffen binnen via onder andere bespoten voedsel, chemische toevoegingen in eten, cosmetica, luchtvervuiling en medicijnen. Ook stress verzuurt het lichaam.

Als er meer gifstoffen binnenkomen dan je lichaam kan verwerken,  worden deze opgeslagen in je lichaam. Dit met allerlei klachten zoals vermoeidheid en spijsverteringsproblemen tot gevolg. Het lichaam is erop gebouwd om afvalstoffen zelf af te voeren maar met de hoeveelheid vervuilde stoffen die tegenwoordig geproduceerd worden, kan ons lichaam echter wel wat hulp gebruiken. Ons lichaam raakt namelijk behoorlijk uit balans door al die afvalstoffen.

Door te detoxen help je je lichaam om weer optimaal te functioneren en krijg je meer energie. Neem daarom de tijd om je lichaam goed te reinigen. De sappen die worden aangeboden zijn speciaal samengestelde biologische sappen, boordevol vitamines en mineralen.

 

De chemo en bestralingen zijn een aanslag op je lichaam en het reinigen van je lichaam en je geest (dit vond ik nog het meest bijzondere aan mijn eerste detox ervaring), in combinatie  met yoga hielp bij mij zo goed, dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Na diverse yoga en detox opleidingen heb ik besloten een plek te creeren waar mensen weer in balans kunnen komen.

Ik wil  graag handvatten geven om bewuster in het leven te kunnen staan. Deze missie uit zich in het organiseren van yoga en detox weekenden in Zandvoort aan zee. Hier aan de kust wil ik een plek creeeren waar het voor iedereen mogelijk is om even helemaal tot rust te komen en ervaren wat voeding en detoxen in combinatie met yoga voor je kan doen.  Het programma bestaat o.a. uit een voedings- en detox workshop, mindfullnes wandelingen, diverse soorten yoga en meditatie. Daarnaast ben je in de gelegenheid om gebruik te maken van de sauna en/of massage behandelingen te ondergaan…kortom voor ieder wat wils.

 

Ik sta als oprichter van Zenzo yoga volop in het leven en geniet intens van alles wat ik doe. Ik heb een moeilijke periode meegemaakt die mij ook veel geleerd heeft: tijd voor jezelf is van levensbelang! Ik help jullie graag deze levensles ook ervaren!

 

Graag tot snel => www.zenzoyoga.nl

Over de auteur

Share This