Selecteer pagina

Een dagje ‘Share a perfect day’…

Een dagje ‘Share a perfect day’…

Al vroeg vertrokken we richting Hilvarenbeek voor het nieuwe ‘Share a perfect day’, georganiseerd door supermarktketen Jumbo en uitgeverij Sanoma. Deze eerste dag (donderdag 30 juni) van dit drie dagen durende evenement bleek al snel een goede keus, want het was lekker rustig. Vanaf station Tilburg stapten wij voor slechts €3,- zo in een pendelbus richting Hilvarenbeek. De buschauffeur keek z’n ogen uit en verkondigde dat hij altijd wel zo wilde werken, zóveel vrouwen. Hij zette ons voor de deur af.

Het festivalterrein is verdeeld over 4 thema’s. Wij beginnen in the Park, nadat we netjes onderzocht zijn bij de ingang. Geen storende trolleys of grote rugtassen bij dit evenement, alle zelf meegenomen eet- en drinkwaren worden ingenomen. Er is voldoende beveiliging op de been. In the Park blijkt al snel dat de lunch wel overgeslagen kan worden. De hoeveelheid aangeboden hapjes en drankjes is enorm. Niet alleen hier, maar ook bij de overige drie thema’s. Meestal gaat het proeven er netjes en rustig aan toe, tenzij er chocolade in het spel is, dan staan er ineens vrouwen te dringen. Het viel ons op dat er een redelijk ruim aanbod biologisch en verantwoord vertegenwoordigt is, en naast de grote merken, ook diverse kleinere ondernemers hun aanbod aanprijzen.

Het terrein is verzorgd en met aandacht aangekleed. Er liggen houtsnippers en vlonders, dit houdt de modder niet tegen. Het is nu eenmaal een regenachtige dag. Dat mag de pret niet drukken, want er zijn voldoende plekjes om even te schuilen. We drinken gezellig koffie in the Park en wandelen rustig naar the Beach. Een life changing workshop lijkt ons wel wat, gelukkig is er nog plek. De workshops dien je van te voren te boeken, de meeste zaten vol. De life changing workshop is niet echt vernieuwend, het gaat eigenlijk geheel over voeding en afvallen. Wij waren persoonlijk meer geïnteresseerd in het vinden van de motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen om ons leven af en toe aan te pakken. We bekijken een yogales. Er is zó veel te doen en te zien dat wij andere workshops niet gemist hebben.

De toiletvoorziening bevindt zich centraal op het terrein, is netjes en goed toegankelijk. Na een biertje met limoen weten we de weg naar de toiletten wel… Even lekker liggen op één van de vele loungeplekjes. Langzaam werd het drukker. Op het podium van at the Beach stond Kim Cutter met baby in draagzak een lingerie modeshow aan te kondigen. Tja… Het lijkt de enige baby op het terrein.

Om 14.30 haasten wij ons weer terug naar in the Park, voor het optreden van Leonie Meijer. Zij zong bijna 6 jaar geleden tijdens onze huwelijksceremonie, dus heeft zeker een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Het geluid was super, heel mooi helder. Wat heeft die meid een kei goede stem!

Het hapjes proeven ging door. Volgens mij heb ik 6 verschillende soorten yoghurt geproeft. Ook is een stukje van mijn onderarm onthaard en heeft 1 van ons een mooie bos krullen gekregen. Via het thematerrein in the Country (prachtig podium) kwamen we in the City. Dennis van de Geest stond net te draaien, niet onverdienstelijk. Lekkere beats en remixes uit de jaren 90. Wij konden ons goed voorstellen dat het hier later op de avond druk is. De enorme Food Hall zat redelijk vol, het was rond 18u. Nog meer eten was aan ons echter niet besteed, wij zijn zeer goed verzorgd vandaag.

Één cocktail dan nog maar en weer richting huis. De pendelbussen stonden op een rij klaar, we stapten in en reden weg. Echt een gezellig dag om op terug te kijken. De boodschap doenende vrouw gaat met vollop inspiratie huiswaarts, met een vol buikje en een stapel Jumbo kortingsbonnen. Maar de muziekliefhebster komt ook zeker aan haar trekken. Wij kijken uit naar volgend jaar, als we terug mogen komen.

Over de auteur

Mandy Plante

Spontaan, gedreven en een tikkeltje gek. Moeder van 2 meiden (bijna 2 en ruim 5) en getrouwd met de prachtigste blind date verschijning, waar bewust genieten voorop staat. Woonachtig in een landelijke omgeving; mest en rust in de achtertuin.

1 reactie

  1. Madelief

    Leuke blog zeg!
    En: het verhaal klopt, want ik was er ook!

Share This