Selecteer pagina

EROPUIT, LIFESTYLE

Julianatoren: te gek familiepark!

Mandy Plante, Moeder van 2 meiden

19 juli 2016

Maandagochtend, 18 juli. Na het weerbericht (27C/zon), check ik julianatoren.nl. Het park is vandaag gezellig, staat er op de site. Men verwacht dat het niet te druk wordt, mooie informatie. Samen met mijn dochter Roos en haar vriendinnetje Lynn gaan we vandaag de Julianatoren beleven! We zijn er op tijd bij. Dit vinden de meiden jammer, want nu hoeven we niet met de roze pendel bus vanaf de parkeerplaats naar het pretpark, maar parkeren we onder de bomen precies voor de deur. Twee prachtige prinsessen heten ons welkom, het zijn de Sprookjesweken. Nog geen rij te bekennen.

Elke dag begint bij de Julianatoren met de opening door de muizen Jul en Julia. De meiden dansen vrolijk mee en mogen daarna op de foto. We besluiten eerst even op het terras wat te drinken, de koffie is uitstekend, en het informatieboekje door te nemen. Er zijn meer dan 60 attracties en diverse shows, zowel Roos als Lynn ervaren keuzestress. Want met zoveel te doen, hebben we vast onvoldoende tijd. Dan ineens zien ze de achtbaan, helemaal fantastisch natuurlijk. Nu moet ik er zelf ook aan geloven, want Lynn is net niet groot genoeg om er alleen in te mogen. Tijdens het wachten (nog geen 10 minuutjes) spreek ik een moeder die wel 3x per maand naar de Julianatoren komt, met haar dochter van bijna 4. Ze hebben een gezinsabonnement, maar het verveelt nooit. Ze looft de gemoedelijke sfeer en goede toegankelijkheid.

Julianatoren: te gek familiepark!

Attractie na attractie rennen de meiden langs, ik moet ze afremmen om te gaan eten. We bezoeken Jul’s restaurant, bij de ingang van het park. Het is inmiddels aardig warm buiten, binnen zijn de helft van de tafeltjes nog vrij en is het koeler. Zowel Roos als Lynn willen wel een Kidsbox, met ranja, cadeautje en kipnuggets of frikandel. Er zijn ook panini’s te krijgen, ik persoonlijk mis een frisse optie zoals een maaltijdsalade. Centraal in het park gelegen is er ook een Thai-Toko, met Aziatische maaltijden. Hiertoe kan ik mijn twee monsters niet verleiden. Achteraan bevindt zich ook het Picknickbos. In de schaduw, omringt door speeltoestellen. Naast elke picknicktafel staat een open box waar de lunch opgeslagen kan worden. Bij de ingang zijn ook kluisjes tegen een kleine vergoeding. Zie je toch niet vaak meer, dat je je eigen etenswaren mee mag nemen.
Uiteraard duurt het lunchen niet lang, want we willen snel weer verder. Eerst toiletinspectie. Alles ziet er keurig uit, mooi schoon en handig voor kinderen. Sommige wc’s en wasbakken zijn verlaagd en er zijn veel veilige verschoonmogelijkheden voor baby’s. We komen zelfs familiewc’s tegen waar bezoekers handig gebruik van maken door hier hun kind om te kleden. Er kan immers ook met water gespeeld worden op diverse locaties in het park. Heerlijk op een dag zoals vandaag.

“Nog een keer in de achtbaan!”

Het valt me op dat er naast jong ook veel ouder personeel werkt, allemaal met een glimlach. Van 13 tot 70+ vertelt een medewerkster opgewekt, “super gezellig”. Elke attractie wordt wel door één of meerdere personeelsleden bediend, men let goed op de veiligheid van de kinderen en schiet regelmatig te hulp waar nodig. Ja, gemoedelijk, ik kan me er goed in vinden.

Ooh, het is al 14 uur. Het AFAS Sprookjesconcert begint zo, elk uur opnieuw trouwens. Tijdens de zomerweken zijn er ook de zomeravonden, dan is de Julianatoren extra lang geopend. De zaal is overzichtelijk, waardoor ik de meiden met een gerust hart naar voren stuur. Ze hebben geen moment gezeten. Mevrouw Suikerspin en Meneer Kaasgaaf (reguliere figuren bij de Julianatoren) moesten samen met Assepoester door middel van zang en dans het sprookjesraadsel oplossen. Alle sprookjes werden uit een betovering gehaald zodat ze lang en gelukkig konden eindigen. Ik werd emotioneel bij het aangezicht van Roos en Lynn, samen dansen en applaudiseren. Dit is waar onschuld en enthousiasme samen komen, waar even de ellende in de wereld vergeten wordt.

Sprookjesconcert Julianatoren

Naast de uitgang van de zaal is de ‘ijsjes-uitverkoop’ zoals Roos dat noemt. Wat vervelend. Aangemoedigd door mijn emotie besluit ik spontaan dat we allemaal 2 bolletjes mogen uitkiezen in een Julia de Muis beker. Voor de goede orde neem ik ook twee flesjes water mee.

Al ijs etend komt Sneeuwwitje langs lopen, wat is ze mooi! Ze begeleidt twee prachtige meisjes in rolstoel, ook verkleed als prinsessen, en een aantal begeleiders van Stichting Doe Een Wens. Geweldig initiatief en direct een mooie aanleiding voor mij om Roos en Lynn uitleg te geven over mindervalide en hoe we uiteindelijk allemaal graag prinses willen zijn en de achtbaan super cool vinden.

Nu durven de meiden wel in het reuzerad. Lekker hoog en ver kijken. We doen attractie inspiratie op, ze willen brand blussen in een brandweerauto, rijden in de trein, met de helicopter mee en in de draaimolen. Naast alle attracties zijn er ook diverse speeltuinen waar kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren, springen en draaien.

Bij het bootje varen gaat het even mis. Roos denkt goed te weten hoe ze moet sturen, Lynn mag het gaspedaal indrukken, maar Roos stuurt te ver door. Ze blijft maar draaien, tot tranen toe. Lynn kan er wel om lachen, Roos iets minder. Een oplettende moeder ziet het tafereel aan en redt de meisjes door hun bootje naar de kant te trekken. Nee, in het bootje hoeven ze niet meer. De piratenboot die ronddraait is nog wel een optie, die hoeven ze niet zelf te besturen. In de, weer korte, rij vertelt een moeder van een tweeling uit Berkel en Rodenrijs dat zij hier op vakantie zijn. De Julianatoren bevalt goed, ze hebben kaartjes met korting omdat ze een abonnement op Blijdorp hebben. Handig, regelmatig bij aangesloten parken langs met korting. Ik wist niet dat dat kon.

Het is bijna 17 uur, het park gaat zo sluiten. Eerder hebben we de trampolines gezien waar je met behulp van een harnas en touwen heel hoog mee kunt springen. Die ervaring slaan we niet over. Een koprol in de lucht blijkt niet haalbaar voor deze meiden, maar zó hoog springen lukt op de trampoline thuis niet.

Op weg naar de uitgang verwen ik de meiden nog een keertje, ze mogen een cadeautje uitzoeken in Jul’s Souvenirwinkel. Lynn wil graag een ring die licht geeft, Roos kiest voor een grote beker. Wat een mooie dag hebben ze gehad. Het AFAS Sprookjesconcert met stip op 1, nauw gevolgd door de achtbaan. Op de opmerking dat ze zeker nooit meer naar de Julianatoren willen, krijg ik een luid ‘JAWEL!’.

Kaartjes winnen? Wij van mama.nl gunnen iedereen een dagje onbezorgd genieten. Je kinderen zien stralen, lachen en juichen van geluk en zorgeloosheid. Daarom geven wij, in samenwerking met de Julianatoren, 4 eretoegangskaarten weg! Via onze mamanl facebook-pagina (link) kun je opgeven waarom jij deze eretoegangskaarten verdiend, of tag iemand anders die dit dagje uit goed kan gebruiken en nog harder nodig heeft dan jijzelf. Om kans te maken dien je onze facebook pagina te liken en het oorspronkelijke bericht te delen.

De winnaar wordt zondagavond aanstaande (24-07-2016) bekend gemaakt via facebook en onze website. Zodat zij nog deze zomervakantie gezellig samen mee kunnen swingen met het Sprookjesconcert.

Over de uitslag wordt behalve richting winnaar niet gecommuniceerd. 

Update. Onze winnaars:

Over de auteur

Mandy Plante

Spontaan, gedreven en een tikkeltje gek. Moeder van 2 meiden (bijna 2 en ruim 5) en getrouwd met de prachtigste blind date verschijning, waar bewust genieten voorop staat. Woonachtig in een landelijke omgeving; mest en rust in de achtertuin.

Share This