Selecteer pagina

LOSTMY.NAME

Een gepersonaliseerde magische zoektocht naar een kindernaam, in een prachtig boek.

Op een doodgewone ochtend kwam een meisje vroeg uit bed. Ze keek naar haar kamerdeur en daar zag ze iets geks! Haar naam, die daar altijd hing, was WEG! Hé, dat was raar! Hoe heette ze, wat was het nou? Was het Loes, of Suus of Saar?

“Wat een pech, mijn naam is weg!” illustreert en omschrijft de zoektocht van een kind naar zijn of haar naam. Het is geen gewone zoektocht. Onderweg komt hij of zij de meest magische wezens tegen totdat de gehele naam van het kind verschijnt; prachtig geillustreert en vorm gegeven. De tekst spreekt en leeft. Bekt lekker weg ook. Zelfs het formaat van het boek is eens iets anders, gemaakt van stevig duurzaam papier. Maar het meest bijzondere is dat je het boek helemaal zelf samen kunt stellen naar aanleiding van de naam van het kind.

Wat een pech, mijn naam is weg!

Bij een jongetje is de kaft blauw, bij een meisje is deze paars. Bij elke letter van een naam hoort een magisch verhaal wat weer een puzzelstukje van de naam vindt. Extra super leuk is dat er bij de meest voorkomende letters gekozen kan worden uit tot wel 4 verhalen. Inhoudelijk interessant voor kinderen met de naam Jaap, Alexandra, Leonore, Harm-Jan , Joy-Nouvell of in ons geval Roos of Suus. Door zelf een verhaal bij een letter te kiezen, zorg je ook zelf voor een mooi afwisselend gekleurd boek. Er passen 12 letters in een boek, bij ons past de achternaam erbij, ook al is alleen de voornaam zeker voldoende.

“The little girl who lost her name”

Lostmy.name is in 2012 begonnen met “The little girl who lost her name” en uiteraard “The little boy who lost his name”. Inmiddels zijn er 7 vertalingen beschikbaar en al ruim een half miljoen boeken verkocht. Een boek is zeer eenvoudig samen te stellen via www.lostmy.name en kost inclusief bezorgkosten ongeveer €25,-. Goed te doen, voor je eigen kind of een ander. Ik heb nu 4 x een boek samengesteld en ontving dit steeds binnen 2-4 werkdagen.

De site www.lostmy.name biedt meer dan alleen een Internet-based boekhandel. De blog is zeer de moeite waard om eens te bekijken. Getiteld “Clever Ideas” of “Slimme Trucs” komt ook hier magie tot leven door middel van (knutsel) activiteiten, recepten en meer. Sommige blogs zijn in het Engels, maar wel met de vertrouwde illustraties en uitstraling zoals in het boek. Ik vind persoonlijk de Engelse blog nog leuker. Deze is nog uitgebreider.

In het Engels is ook “The incredible intergalactic journey home” verkrijgbaar, waarin op basis van adresgegevens het kind de weg vanuit de ruimte naar huis vindt. Inclusief coole plaatjes en satelliet beelden van het daadwerkelijke huis. Wederom magisch! De naam van het kind staat in de sterren geschreven. Kan niet wachten tot de vertaling!

Ben je echt eens op zoek naar een persoonlijk cadeau? Iets blijvends en origineel? Educatief, leuk en mooi tegelijk? “Wat een pech, mijn naam is weg!” is het mooiste persoonlijke boek voor kinderen, volledig gebaseerd op de naam van het kind. Wij zijn fan!

Winactie
Van Lostmy.name mogen wij een persoonlijk exemplaar weggeven! Surf naar onze Facebook pagina en doe mee! Laat ons weten van welke naam jij een persoonlijk boek zou willen, voor je eigen kind of voor dat van een ander. Tag diegene dan wel even! En deel ons bericht. Op 31 oktober verloten wij een winnaar! Kun je niet wachten tot dan, surf dan naar www.lostmy.name

Share This